In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15, 16 en 17 maart geven we met In Search of Democracy 3.0 het podium een aantal ongehoorde stemmen. In JONG GELUID Stemmen Zonder Stem correspondeert student docent-theatermaker Steven Dinkgreve met jongeren die nog niet mogen stemmen, maar wel een mening hebben. Vijf afleveringen waarin telkens een actueel thema centraal staat.

Aflevering 1: Nepnieuws
Democratie in tijden van nepnieuws. Je leest iets en denkt dat het waar is. Vervolgens handel je hier naar. Hoe gevaarlijk is dit voor onze democratie? En hoe dacht men hier vroeger over?
Ingesproken door: Isis van der Horst
Met dank aan: Ruben Westendorp en Sander Koridon

Aflevering 2: Protest
Nederland protesteert. Waar komt dit protest vandaan? Wanneer protesteerden we in de geschiedenis, voor wat en waarom protesteren we zo versplinterd? Kunnen we samenwerken?
Ingesproken door: Fieke Noordeman
Met dan aan Ruben Westendorp en Sander Koridon

Aflevering 3: Groeiende Economische Ongelijkheid
Marktwerking. Het is de term van onze economie. Maar ook van onze overheid. Iets wat burgers moet beschermen en zekerheid moet bieden hanteert zichzelf steeds vaker als bedrijf. Waar eindigt dit? En hoe moeten we hier democratisch mee omgaan?
Ingesproken door: Isis van der Horst
Met dank aan: Ruben Westendorp en Sander Koridon

Aflevering 4: Klimaat
De grootste opgave van deze tijd is de klimaatcrisis. De wereld moet samenwerken om dit tegen te gaan. Waardoor je weer een oude wond ziet openspatten: dekolonisatie. Hoe gaan we te werk? En kan je als individu klimaat verandering tegengaan als de democratie dat niet doet?
Ingesproken door: Fieke Noordeman
Met dank aan: Ruben Westendorp

Aflevering 5: Corona
De wereld is in transitie. Er is een pre-corona tijd en er komt een post-corona tijd. Wat nemen we mee van vroeger en wat laten we achter als we onze nieuwe wereld gaan inrichten?
Ingesproken door: Saar Zwarts.
Met dank aan: Ruben Westendorp en Lina Bravo Rebolledo